LET OP
NIEUWE RICHTLIJNEN VAN HET VOEDINGSCENTRUM 23 JULI 2021
Vis eten tijdens de zwangerschap is goed voor de ontwikkeling van de baby. Let er alleen wel op dat je de juiste vis neemt. Er zijn namelijk bepaalde soorten vis en schaal- en schelpdieren die je tijdens de zwangerschap beter niet of niet te vaak kunt eten. Dit vanwege verhoogde gehaltes schadelijke stoffen zoals dioxine, kwik of PFAS. Zo kun je makreel, paling, sardine, tonijn, krab of garnalen beter laten staan. Een keer een kleine hoeveelheid op bijvoorbeeld een toastje zal niet meteen schadelijk zijn, maar uit voorzorg kun je ze beter niet nemen.
Wij gebruiken Crab legs , deze zijn gekookt en te vergelijken met Surimi , dit mag je eten tijdens de zwangerschap.
De garnalen die wij gebruiken in onze sushi worden gefrituurd.
Mocht je deze ingrediënten graag uit de rol willen dat kan. Geef dit dan aan in het opmerkingen veld tijdens het afrekenen. Wij maken alles vers op bestelling dus we kunnen alle rollen naar wens aanpassen